ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΔΟΜ

Συνάδελφοι,

στους ακόλουθους συνδέσμους, μπορείτε να δείτε όλη την επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος με την ΥΔΟΜ του Δήμου Λαρισαίων, αναφορικά με την απαίτηση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας Διπλωματούχων Μηχανικών.

1. 7/6/2013: Ερώτημα προς την ΥΔΟΜ περί απαίτησης προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας

2. 27/6/2103: Απάντηση της ΥΔΟΜ προς τον Σύλλογο (περιλαμβάνεται στον επόμενο σύνδεσμο)

3. 5/7/2103: Εκ νέου ερώτημα προς την ΥΔΟΜ, και ηλεκτρονική ενημέρωση επί του θέματος στο ΤΕΕ- Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

4. 2/8/2013: Ερώτημα της ΥΔΟΜ προς την ΔΙΠΕΧΩΣΧ επί του θέματος. (Αξιοσημείωτο ότι αυτό το ερώτημα το υπογράφει Αντιδήμαρχος ενώ το προηγούμενο προ τον ΟΑΕΕ ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας.)

5. 7/11/2013: Ενημέρωση επί του θέματος (διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) του Προέδρου του ΤΕΕ.

6. 11/11/2013: Απάντηση ΔΙΠΕΧΩΣΧ

7. 20/3/2014: Το θέμα φτάνει στην Ολομέλεια του Τμήματός μας, όπου αποφασίζεται η νομική υποστήριξη του Συλλόγου για το Θέμα.

8. 26/3/2014: Συνεδρίαση του ΔΣ για συνάντηση με Δικηγόρους προκειμένου να οριστούν εκπρόσωποί μας επί του θέματος. – Ανάθεση σε Δικηγόρο του θέματος.

9. 30/4/2014 – 3/12/2014 : Έρευνα από Δικηγορικό γραφείο για την εξέλιξη παρόμοιας υπόθεσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, που είχε ανακινήσει συνάδελφος από το ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, αλλά και διερεύνηση παρόμοιων ενεργειών από άλλα Τμήματα. Κατόπιν έρευνας δικηγορικού γραφείου, καταλήγουμε στα παρακάτω:

“….Επικοινωνήσαμε με το Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και με άλλα Τμήματα της Ελλάδας, όπου είχαν γίνει προσπάθειες αντιμετώπισης του παραπάνω προβλήματος πριν από περίπου 15 χρόνια. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι μας ενημέρωσαν ότι είχε ξεκινήσει κάποια διαδικασία αλλά όμως δεν προχώρησε ποτέ ενώπιον των Δικαστηρίων και δεν είχαν έκτοτε κάποιο νεότερο να μας πουν.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις παράλληλες ενέργειες άλλων Τ.Ε.Ε., για να ξεκινήσει μία δικαστική ενέργεια κατά της άρνησης της Διοίκησης (Πολεοδομικού Γραφείου) να εκδίδει οικοδομικές άδειες λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού, θα πρέπει να κατατεθεί ατομικά φάκελος από ιδιώτη – πολίτη ( ο οποίος θα λάβει αριθμό πρωτοκόλλου),  όπου δεν θα προσκομίζεται η ασφαλιστική ενημερότητα του μηχανικού, και θα έπεται η έγγραφη ή σιωπηρή άρνηση της Διοίκησης να προβεί στην έκδοση της άδειας. Αυτήν η έγγραφη ή σιωπηρή άρνηση εν συνεχεία μπορεί να προσβληθεί δικαστικά ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου εντός 60 ημερών από τη γνώση.

 

 

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Created by AtNext